Betalen Betalen met Cadeaukaart Wasvoorschriften Maatinformatie Levering & verzendkosten Privacybeleid Ruilen & retouren Algemene voorwaarden Acties Over ons Flirt with Fiona.nl Flirty Blog

Staat het antwoord op jouw vraag hier niet tussen?

Neem dan gerust contact met ons op!

Flirty Blog

1 jaar ondernemer, als ik dit had geweten ;-)
1 april 2014, samen met Rob ben ik bij de Kamer van Koophandel in Den Haag. Een klein beetje zenuwachtig ben ik wel, het gaat nu dan toch echt gebeuren. Na bijna een jaar plannen schijven, brainstormen, discussies voeren en angstvallig uitstellen gaan we een bedrijfje beginnen! Ik vind het nogal wat… Rob is zoals gewoonlijk de rust zelve, maar ik denk alleen maar ‘Mijn god, wat gaat dit allemaal wel niet kosten’. De doemdenker in mij komt boven en ik doe hard mijn best om niet te denken aan de risico’s die ondernemen met zich meebrengt.
 
Working 9 to 5 what a way to make a living…
Yes! Het avontuur is van start gegaan en de rollercoaster is gaan rijden! Waar gaan we beginnen? We moeten een webshop laten bouwen, een huisstijl laten ontwikkelen, lingeriemerken vinden om te verkopen, een voorraad inkopen, dropshippartners vinden,  een fulfilment partner zoeken, benodigdheden kopen voor de lingerieparty’s en een marketingplan maken. Ow ja, en nog veel meer… zoals beide fulltime werken en gezond blijven, dus goed eten en sporten, en we willen ook nog leuke dingen blijven doen… Als een ongeleid projectiel spring ik in gesprekken van het ene onderwerp naar het andere en maak ik overal lijstjes , aantekeningen, foto’s en printscreens van. Ik zit vol inspiratie en energie, al is alles nog wel behoorlijk ongestructureerd. Hoeveel uur zit er ook alweer in een dag?
 
Maybe I think too much…
Oké eerlijk is eerlijk, soms dacht ik ‘waar ben ik in hemelsnaam aan begonnen?!’. Rob en ik hebben beide geen achtergrond in de retailbranche en ook niet in de lingerie. Tevens zijn we niet technisch onderlegd, dus een webshop zelf bouwen wordt lastig. Dan moet je dus vertrouwen op de mensen die dit voor je doen en op je eigen vermogen tot logisch nadenken. Best lastig. Ik heb nachten wakker gelegen, nadenkend over alle mogelijke processen en of alles wat wij wilden wel technisch mogelijk was. Ik was vooral erg goed in het maken van problemen. “Wat als een klant nu dit…. En wat als een leverancier dat… wat als de webshop dit… en wat als ik dat…”. Ik kan je 1 tip geven, het helpt niets!
 
Shop till you drop…
Laat het shoppen maar beginnen! Nu wordt het tastbaar… We zijn onderweg naar  Antwerpen voor onze eerste vakbeurs voor de Nederlandse en Belgische markt. Het is mooi weer en vol goede moed stappen we de hallen binnen met ons businessplan onder onze arm. Zoals gewoonlijk vind ik alles leuk en wil ik alles wel gaan verkopen. Gelukkig is Rob bij me en die houdt de structuur er nog een beetje in J. Wat kwamen we hier ook alweer doen? Oké, Focus!

We komen er al snel achter dat we behoorlijk “groen” zijn en na ons eerste gesprek zijn we opgelucht te ontdekken dat we beide niet goed begrepen wat er allemaal gezegd werd. Termen als ‘pre-orderen’, ‘NOS’, ‘1-2-2-1 inkopen’, ‘AW14’ en ‘SS15’ zeggen ons niets… Aan de andere kant van de tafel heerst gelukkig ook verbazing want het feit dat we geen ‘stenen winkel’ hebben maar ‘echt alleen een webshop’ moeten we blijven uitleggen. De lingeriebranche is heel conservatief qua werkwijze en dat levert door onze andere kijk op dingen soms mooie gesprekken op, dat dan weer wel.
 
There is a first time for everything
Eind Augustus ga ik voor het eerst op pad voor een lingerieparty. Ik kom met een grote pascollectie bij de gastvrouw thuis en na een presentatie over alles wat ik heb meegenomen kan het passen en bestellen beginnen. Wauw wat een leuke ervaring om de eerste reacties te horen! En het werkt! De dames bestellen lingeriesets en ik ga moe maar voldaan naar huis. Snel bestellen, opsturen en op naar de volgende! Er volgen vele party’s waarbij ik de collectie introduceer en goed kan aftasten wat wel en niet loopt. En het is nog gezellig ook bij alle dames thuis! Starting to love this job… :-)
 
Good things are coming our way
We aan de slag met een partij die webshops bouwt. Ook hierover hebben we onszelf al het een en ander eigen gemaakt, al blijft communiceren met programmeurs toch een vak apart. “Maar je wilde dit blokje toch naar rechts mevrouw?”, “Ja, maar dan niet zodat de hele pagina daardoor opeens verspringt!” *zucht* Gelukkig hebben we een grafisch ontwerper die onze huisstijl en een schetsontwerp van alle pagina’s op de site heeft gemaakt. De webshop neemt binnen een aantal weken echte vormen aan en het invoeren van alle producten kan beginnen! Dat betekent wel dag en nacht Excelsheets vullen met productinformatie, omschrijvingen en voorraad, maar het gaat wel echt hard nu…
 
It works! It works!
Webdesign check, collectie check, voorraad check, payment provider check, testbestelling geleverd check, we kunnen live!
Het is eind November en de zenuwen gieren door mijn lijf, de webshop gaat eindelijk online! Er valt een last van onze schouders en na heel hard werken is de deadline gehaald en ziet de webshop er precies zou uit zoals we willen. De producten komen mooi tot hun recht en het belangrijkste; het werkt!

De eerste ‘echte’ bestelling van een klant is binnen een week een feit! Daar moet natuurlijk een glas champagne op gedronken worden, proost!
 
1 april 2015
Een jaar, en een heleboel ervaringen, later… Daar zit ik dan, ik kijk terug op een geweldig bewogen jaar waarin ik vooral mijzelf ben tegengekomen, angsten heb overwonnen, risico´s heb durven nemen, heel veel heb geleerd en heel veel lol heb gehad in mijn werk voor dit bedrijfje. Wat ik het leukste vond? Ons ‘werk’ bezoek aan de Salon de la Lingerie in Parijs. Drie dagen lang de grootste lingerie beurs ter wereld afstruinen op zoek naar mooie nieuwe merken en onbekende pareltjes!

Mijn afgelopen week bestond uit fulltime werken voor Fiona.nl; inkoopgesprekken met leveranciers, bestellingen van producten uit Frankrijk, Italië en Duitsland doen, een intakegesprek om als Sales Agent voor een Spaans merk aan de slag te gaan, collecties samenstellen voor verschillende ladies nights, modellen regelen voor een modeshow in de Jaarbeurs en nieuwe producten online zetten in de shop. Hoe anders was dat vorig jaar!
 

Rob bedankt voor alle support, het is geweldig om dit samen te kunnen doen. Je hebt wel wat met me te stellen gehad af en toe, maar we hebben het tot nu toe toch maar mooi gedaan samen!

If you can dream it, you can do it!
 

CategorieŽn

Informatie