Betalen Betalen met Cadeaukaart Wasvoorschriften Maatinformatie Levering & verzendkosten Privacybeleid Ruilen & retouren Algemene voorwaarden Acties Over ons Flirt with Fiona.nl Flirty Blog

Staat het antwoord op jouw vraag hier niet tussen?

Neem dan gerust contact met ons op!

Maatinformatie

Fiona.nl hanteert de Europese maatvoering voor lingerie. Goed passende lingerie is een absolute voorwaarde voor optimaal draagcomfort. Bovendien: een mooi aansluitende bh en de juiste maat slip doen nét dat beetje meer voor uw figuur. Te kleine lingerie zit niet prettig maar toont ook zeker niet slanker.
Maar welke bh-maat heeft u nodig? Met andere woorden: hoe weet u of u wel de goede maat kiest? Met de maattabellen en tips van Fiona.nl kan er bijna niets meer mis gaan.

Het belang van een goede bh-maat 
Wist u dat maar liefst 70% van alle vrouwen een verkeerde bh-maat draagt? Zonde! Een verkeerde maatkeuze kan namelijk vervelende gevolgen hebben: ongemak (schurende randjes), rugklachten, striemen op je schouders of hangende borsten. Maar wat belangrijker is; een goede maatkeuze kan uw decolleté echt zoveel goed  doen!
Regelmatig uw bh-maat opmeten is van belang aangezien uw borsten groter of kleiner kunnen worden, bijvoorbeeld als u bent afgevallen of juist aangekomen of na een bevalling.

Hoe meet ik mijn bh-maat? 
Een bh-maat bestaat uit twee delen: de onderwijdte, ook wel omvangmaat genoemd, en de bovenwijdte ofwel cupmaat. Wilt u weten welke bh-maat u nodig heeft, neem dan een meetlint bij de hand en volg onderstaande stappen.

Controleer eerst de maat op uw laatst gekochte bh. Vaak geeft dit al een goede indicatie van uw huidige bh-maat.
Meet eerst de onderwijdte. Dit is de omvang van je lichaam direct onder de borsten. Meet door het meetlint strak om je ribbenkast te houden. Schrijf vervolgens de omvang (bijvoorbeeld 75, 90 of 110) op. Let hierbij goed op dat het meetlint goed horizontaal om uw lichaam is getrokken, het meetlint moet op uw rug net zo hoog zitten als onder uw borst. Handig is het hiermee om met uw zij naast een spiegel te gaan staan, dan kunt u goed zien of het meetlint recht is rondgetrokken.

Meet vervolgens de cupmaat door het meetlint om het volste deel van je boezem te binden. Trek het meetlint niet strak aan, maar houd het precies aansluitend. Schrijf ook deze omvang op. 
Tip: meet altijd op de blote huid.

In de tabel hieronder kunt  u aan de hand van de centimeters zien welke cupmaat u heeft. Is uw omvangmaat 85cm. en uw cupmaat 100 cm.? Doorloop dan de kolom 85 door totdat u 100cm. vindt. U ziet dan dat u bh-maat 85B hebt.Waar moet ik op letten als ik een bh pas?
Op het moment dat u een bh past stelt u deze eerst goed in op uw lichaam. De schouderbandjes en de omvangband moeten gesteld worden. Als u de bh sluit moet deze op de buitenste of de middelste haakjes goed aanvoelen. Moet u de bh op het binnenste haakje sluiten omdat deze anders te wijd zit, dan is de omvangmaat niet juist. De stof verliest na verloop van tijd iets van zijn elasticiteit, dit kunt u dan opvangen door de omvangband nog een haakje strakker te zetten, waardoor u de bh langer kunt dragen. U kunt dan beter kiezen voor een omvangmaat kleiner.

Als u de schouderbandjes heeft gesteld kunt u kijken hoe de cup valt. Let hierbij op dat de steun van de bh uit de band onder de borst moet komen en niet uit de schouderbandjes. Als u een te grote omvangmaat draagt gaat de bh band aan de achterzijde omhoog kruipen, hierdoor wordt de druk op de schouderbandjes groter en dit draagt niet prettig.

Als u de bh aan heeft moet de beugel goed achter uw borst vallen, de beugel mag niet in uw borst prikken. Waar u verder bij de cup op kunt letten is: valt de borst goed in de cup. Uw borsten mogen niet uit de cup puilen, maar ook niet te diep in de cup vallen waardoor er een open rand ontstaat.

Maar wat de ‘regels’ ook zijn, u bepaalt altijd zelf of u een bh lekker vindt zitten en of deze prettig draagt.

ES Collection maattabel


 

CategorieŽn

Informatie